Spoeduitvaart

Wat is een spoeduitvaart?

De wet op de lijkbezorging schrijft voor dat een overledene pas na 36 uur begraven of gecremeerd mag worden en uiterlijk vijf etmalen na de dag van overlijden ter aarde moet worden besteld of verast dient te worden. Nu kunnen er zich omstandigheden voordoen die u ertoe dwingen om anders te moeten besluiten waardoor u er voor kiest om tot een spoeduitvaart over te gaan. Bij een spoeduitvaart zorgen wij ervoor dat de uitvaart ook daadwerkelijk na circa 36 uur plaatsvindt.

Denk hier bijvoorbeeld aan een bruiloft op dezelfde dag dat een familielid begraven of gecremeerd zou worden, een kleinkind die een belangrijk examen heeft of een vakantie waarvoor lang gespaard is en naar uit werd gekeken. Bij een spoeduitvaart doen wij ons best om waar ook in het land de fomaliteiten die daar voor nodig zijn in orde te maken en na circa 36 uur over te gaan tot de crematie of begrafenis.

Het zal in voorkomende gevallen niet mogelijk zijn om een rouwkaart te sturen die tijdig aankomt. Hierdoor zal de naaste familie, die voor de uitvaart wordt uitgenodigd, telefonisch of per e-mail door u op de hoogte moeten worden gebracht van tijd en plaats van de uitvaart.