Avondcrematie

Het is een vast scenario om op de dag de crematie te houden en daarna weer naar huis te gaan. Slechts in een enkel geval zal de familie wat meer tijd nemen om nog een moment samen te zijn en wat meer persoonlijke aandacht aan de bezoekers schenken. Maar het kan ook anders.

Momenteel zijn er enkele crematoria en locaties in de omgeving van Rotterdam waar u ook in de avonduren terecht kunt voor het houden van de crematieplechtigheid, het houden van een rouwbezoek en de gelegenheid tot condoleren na afloop van de plechtigheid. En in sommige gevallen is het nu zelfs mogelijk om de crematie dienst en het afscheid thuis te laten plaatsvinden.

Vaak kunnen mensen zich 's avonds beter vrij maken. Bedrijven die een medewerker of medewerkster verliezen kunnen op dezelfde avond afscheid nemen en de plechtigheid bijwonen. Daarnaast zijn er in de avonduren vaak minder files en kan er meer tijd gereserveerd worden voor de crematieplechtigheid.

De uitvaart in de avonduren is sfeervoller en kan door bijvoorbeeld het plaatsen van fakkels buiten, een stijlvoller geheel geven aan de avond. Er is na de plechtigheid tevens meer tijd voor een drankje en een hapje en om na te praten.

Wat kunnen wij voor u doen?

Wij hebben enkele crematoria en uitvaartcentra geselecteerd die zich hiervoor beschikbaar willen stellen en voldoen aan de eisen die hiervoor nodig zijn. Hierbij moet u denken aan bijvoorbeeld een koeling in het crematorium of een aula in het uitvaartcentrum die geschikt is voor crematieplechtigheden, welke ingericht kunnen worden voor de ontvangst van grote en kleine gezelschappen.

Uiteraard kunt u ons ook benaderen voor een traditionele crematie op de dag.